Kynuté koláče s tvarohem, ovocem a drobenkou – nejlepší recept

Kdo by neměl rád vynikající koláče, navíc s tvarohem! Připravte si tyto nejlepší kynuté koláče a tvarohem, ovocem podle své chuti a také s vynikající drobenkou, která dodává koláčům příjemný vzhled a křupavost na povrchu.

Ingredience

Na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 7 g suchého droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 60 g másla (rozpuštěného)
  • špetka soli

Na náplň

  • 300 g tvarohu
  • 2-3 lžíce cukru (dle chuti)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 větší vajíčka
  • 200 g čerstvého ovoce (např. maliny, jahody, třešně, borůvky – dle preference)

Na drobenku

  • 75 g hladké mouky
  • 50 g másla (studeného)
  • 50 g cukru
  • špetka skořice (dle chuti)

Postup

  1. Těsto:
    • Vejce, mléko a rozpuštěné máslo smíchejte v misce. Přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli.
    • Do směsi vlijte suché droždí a nechte pár minut odstát, dokud se neobjeví bublinky.
    • Postupně přidávejte hladkou mouku a míchejte, dokud nevznikne vláčné těsto.
    • Těsto zpracujte dohladka a nechte kynout přikryté utěrkou na teplém místě asi 1-2 hodiny, dokud zhruba nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Tvarohová náplň:
    • Ve velké míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci, dokud nezískáte hladkou a krémovou náplň.
  3. Sestavení:
    • Troubu předehřejte na 180 °C.
    • Vykynuté těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte je na placky. Každou placku dejte například do formy na muffiny nebo do kulatých forem na pečení.
  4. Náplň a ovoce:
    • Na každý koláček nalijte tvarohovou náplň do středu.
    • Náplň posypte čerstvým ovocem.
  5. Drobenka:
    • V misce smíchejte hladkou mouku, studené máslo, cukr a špetku skořice nejlépe prsty, dokud nevznikne drobenková struktura.
  6. Drobenka a pečení:
    • Na ovoce nasypte připravenou drobenkou a rovnoměrně ji rozložte.
  7. Pečení:
    • Koláčky dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 25 minut, nebo dokud těsto není do zlatova.
  8. Podávání:
    • Tyto kynuté koláče s tvarohem, ovocem a drobenkou můžete po vychladnutí posypat moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak jsou.

Díky tomuto receptu si připravíte vynikající kynuté koláče plné krémové tvarohové náplně, čerstvého ovoce a křupavé drobenky. Podle svých chutí a dostupnosti můžete zvolit ovoce přesně podle vás.

Napsat komentář