Klasický rebarborový koláč – recept s tvarohem a drobenkou

Užijte si kombinaci rebarbory, tvarohu a dokonalé křupavé drobenky. Máme pro vás recept na klasický rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou. Je prostě výborný a vy si tento recept nepochybně oblíbíte a jednou za čas si tento koláč dopřejete. Na nic nečekejte a pusťte se do pečení.

Ingredience

Na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla (změklého)
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Na náplň

  • 300 g rebarbory (oloupané a nakrájené na menší kousky)
  • 200 g tvarohu
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

Na drobenku

  • 75 g hladké mouky
  • 50 g másla (studeného)
  • 50 g cukru

Postup

  1. Těsto:
    • Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
    • Přidejte změklé máslo, cukr a vejce. Vypracujte si hladké těsto.
    • Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho v lednici odpočinout asi 30 minut.
  2. Náplň:
    • V míse smíchejte tvaroh, cukr a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr) do hladké náplně.
  3. Příprava:
    • Troubu předehřejte na 180 °C.
    • Vyválejte těsto odpovídající velikosti formy na koláč (kolem 26 cm) a přeneste ho do lehce vymazané nebo papírem vyložené formy. Vytvořte okraje.
  4. Náplň a rebarbora:
    • Na těsto nanesete připravenou náplň z tvarohu.
    • Na náplň rovnoměrně rozložte nakrájenou rebarboru.
  5. Drobenka:
    • V míse smíchejte hladkou mouku, studené máslo a cukr. Vytvořte pomačkáváním a hnětením drobenku.
  6. Drobenka a pečení:
    • Na vrch rebarbory sypejte připravenou drobenkou, rovnoměrně ji rozložte.
  7. Pečení:
    • Rebarborový koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 40 minut, nebo dokud není těsto u okrajů zlatavé a rebarbora měkká.
  8. Podávání koláče:
    • Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou můžete podávat teplý nebo studený. Můžete ho také posypat zlehka moučkovým cukrem.

Připravte si tento skvělý rebarborový koláč s tvarohovou náplní a křupavou drobenkou. Jedná se o skvělý moučník, který udělá na stole i v puse spoustu parády a vy budete muset dávat všem ostatním tento skvělý recept.

Napsat komentář