Smažená cuketa – recept

Pokud se občas nebráníte smaženému pokrmu, pak vás smažená cuketa neurazí a bude vám chutnat. Je oblíbeným pokrmem, který je rychlý a snadný k přípravě. Připravte si smaženou cuketu například s nějakým česnekovým dipem nebo domácí tatarkou a užijte si to.

Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 1/4 hrnku stroužků česneku (nasekaného)
  • 2 vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké plátky (tloušťka přibližně 1/4 cm). Pokud jsou cukety větší, můžete je nejprve rozříznout na poloviny.
  2. Vejce rozšlehejte ve velké míse. Přidejte mouku, strouhanku, nasekaný česnek, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte, aby vznikla konzistence těsta.
  3. Plátky cukety ponořte do těsta, aby byly dobře obaleny.
  4. Na pánvi zahřejte dostatek oleje na střední teplotu. Ujistěte se, že je pánev dostatečně horká, aby se cuketa správně zatáhla a nevstřebala příliš oleje.
  5. Položte plátky cukety na rozpálenou pánev a smažte z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé. To by mělo trvat přibližně 2 až 3 minuty z každé strany.
  6. Smažené cukety položte je na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odstranil přebytečný olej.
  7. Opakujte postup s dalšími plátky cukety, dokud nemáte usmaženou všechnu cuketu.
  8. Smaženou cuketu můžete posypat solí nebo parmezánem.

Smažená cuketa je skvělá jako předkrm, svačina nebo i jako příloha. Má křupavou vnější kůrku a měkkou, vláčnou střední část. Můžete ji podávat samotnou nebo s nějakou omáčkou či dipem na dochucení. Je to skvělý způsob, jak využít cuketu a postupně ji zpracovávat v případě, že vám na zahrádce roste ve velkém.

Napsat komentář