Tukožroutská polévka – recept na zdravou zeleninovou dietu

Hubnete, ladíte svůj jídelníček a děláte něco pro své tělo? Tato tukožroutská polévka plná zeleniny vám může při dodržování dalších pravidel vaší diety, a i kdyby ne, dodáte tělu spoustu vitamínů díky jejímu zeleninovému složení.

Ingredience

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 6 cibulí
  • 6 až 8 rajčat
  • 3 zelené papriky
  • 1 svazek řapíkatého celeru
  • 1 kg mrkve
  • Zeleninový bujón bez konzervantů
  • sůl a pepř
  • bylinky, které máte rádi

Postup

  1. Zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobno. U rajčat můžete odstranit slupku, ale není to nutné.
  2. Do hrnce dáme zeleninu, kromě rajčat (která přidáme později), zalijeme vodou tak, aby byla zelenina pod vodou.
  3. Přivedeme k varu a vaříme zhruba 10 až 15 minut na mírném ohni.
  4. Ke změklé zelenině nyní přidáme rajčata a povaříme zhruba ještě 25 minut.
  5. Hotovou polévku podle sebe dochutíme solí, pepřem a dalšími bylinkami.
  6. Pokud si přejete tukožroutskou polévku jemnější konzistence, můžete ji částečně rozmixovat.

Konzumace tukožroutské polévky

  • Tuto polévku byste nyní měli jíst 7 dnů v kombinaci s další čerstvou zeleninou tak, abyste se alespoň částečně zasytili.
  • Pro pročištění střev stačí bohatě 3 až 4 dny.
  • Při této tukožroutské kúře byste měli samozřejmě omezit nevhodné potraviny, jako je veškré pečivo (bílé i celozrnné), smažená jídla, sladké nápoje a sladkosti, alkohol.

Nezapomeňte, že tato polévka vás pochopitelně jen tak, sama o sobě a během pár dnů tuku nezbaví, ale může vám výrazně pomoci na vaší cestě za lepší postavou i pocitem. Hubnutí a formování je dlouhodobý proces, který vyžaduje kromě úpravy jídelníčku také pohyb.

Napsat komentář