Šťavnatá sekaná s houbami – recept

Sekaná s houbami je chutným a sytým pokrmem, který spojuje mleté maso s aromatickými houbami. Pokud máte rádi sekanou a celkově recepty s mletým masem a k tomu houby, pak tento skvělý recept je přesně pro vás.

Ingredience

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové, nebo mix)
  • 250 g čerstvých hub (například hřiby, žampiony, hlíva ústřičná nebo jiné houby dle dostupnosti), nakrájených na plátky
  • 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 2 lžíce oleje (například olivový olej)
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky pro ozdobu

Postup

  1. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a máslo.
  2. Přidejte nasekanou cibulku a smažte ji zhruba 3 minuty, dokud nezměkne a nezačne hezky vonět.
  3. Přidejte nakrájený česnek a smažte ho asi 30 sekund, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte nakrájené houby a smažte je asi 5 minut, dokud.
  5. Přesuňte smažené houby do misky a dejte je stranou.
  6. Ve stejné pánvi na středním ohni smažte mleté maso zhruba 7 minut, dokud neztratí růžovou barvu a nezmění se na hnědé.
  7. Přidejte smažené houby zpět do pánve s mletým masem.
  8. Přidejte sušený tymián, sůl a pepř podle chuti. Míchejte a vařte asi 3 minuty, aby se všechny chutě spojily.
  9. Přidejte smetanu ke šlehání a vařte asi 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne a nestane se krémovou.
  10. Ochutnejte omáčku a přidejte podle potřeby více soli a pepře.
  11. Před podáváním můžete pokrm posypat nasekanými čerstvými bylinkami, jako je petrželka nebo tymián pro zvýraznění chuti.

Sekaná s houbami je výbornou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Můžete ji podávat s bramborami, rýží, těstovinami nebo chlebem.

Napsat komentář